Új ötletek születhetnek a Sirha Budapest Nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításán

2022.03.23

Új trendek és régi kapcsolatok helyszíne ezekben a napokban a Hungexpo.

2022 március 22 és 24 között került sor a Sirha Budapest, közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba. Az ötödik alkalommal megrendezett kiállításra nem csak itthonról, de külföldről is nagy az érdeklődés, ahol nem csak látnivalók akadnak, hanem kóstolni valók is.

A Sirha Budapest az élelmiszeripar, szálloda- és vendéglátóipar, sütő- és cukrászipar, csomagolóipar és gasztronómia régiós szakkiállítása. Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy hatalmas az igény a személyes találkozókra az üzleti életben is. A jelenlegi járványhelyzetre tekintettel idén először, hibrid formában várja az érdeklődőket a Sirha Budapest.

Az élelmiszeripari szakkiállításon 16 ország háromszáz kiállítója, három napon át, három pavilonban minegy 30 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit. A szakma megítélése szerint a Sirha Budapest mára egyértelműen a régió legnagyobb szakkiállítása lett, ahol lehetőség van arra, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat és jó gyakorlataikat a járvány utáni újraindulásról. Átfogó és innovatív megoldást nyújtanak a pékségek, éttermek, cukrászatok és hotelek és csomagolóipari cégek igényeire szabva, emellett a legújabb trendek és innovációk is bemutatkoznak a kiállításon.

Megnőtt a kényelmi termékek iránti igény

A vállalat ma 4 európai gyártóhellyel rendelkezik, mind a vendéglátóipari nagykereskedők, ipari konyhák, foodservice és az élelmiszeripar szereplői is nagyra értékelik minőségünket, biztonságunkat és hatékonyságunkat. De ma már a kiskereskedelem is egyre inkább felfedezi magának a márkát.

„Erősíteni szeretnénk, hogy a Gierlinger nem csak bacon, ezért a felvágottak külön megjelenési területet kaptak. Már az első nap tapasztalatai alapján észrevehető volt, hogy megnőtt a kényelmi – elősütött, panírozott, félkész, fogyasztásra kész – termékek iránti érdeklődés. Ennek oka – többek között – a munkaerőhiányban és drasztikus alapanyag drágulásban keresendő” – tette hozzá Kovács Péter, aki hozzátette, ők is egyetértenek abban, hogy szükség van az ilyen típusú találkozásokra a szektorban dolgozónak.

„Ez a rendezvény csapatépítésként is funkcionál. A területi képviselők, a budapesti és a Tamásiban dolgozók számára is az elmúlt 2 év sokkal kevesebb személyes találkozási lehetőséget biztosított. Szervezeti szempontból is fontos, hogy egy ilyen nagy volumenű rendezvényen együtt lehet a csapat” – tette hozzá a kereskedelmi igazgató, aki bízik abban, hogy standjuk a legszebb stand díját is elnyeri.