Fenntarthatóság

Környezettudatosság, zöldebb termelés

A Tamási-Hús Kft., elkötelezett a fenntartható és zöld termelés iránt. Cégünk nemrégiben egy jelentős digitalizációs és épületautomatizálási projektet valósított meg, amelyet az ELSZÖV-Automatika Kft. és a Siemens Zrt. szakértelmével támogattunk. A projekt során az üzemcsarnokának korszerűsítése történt meg, beleértve a légtechnikai és fűtési rendszerek modernizálását. Ezen felül, a projekt magában foglalta az energia- és anyagfelhasználás pontos mérését, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy reális képet kapjon a gyártási költségekről és az energiafogyasztásról

Beruházások és technikai fejlesztések

Üzemcsarnok felújítása
A meglévő üzemcsarnok modernizálása, beleértve a szerkezeti és infrastrukturális fejlesztéseket.

Légtechnikai rendszer korszerűsítése
Helyiségenkénti légmennyiség-szabályozás bevezetése, amely optimalizálja a légáramlást, csíramentesíti a befújt levegőt és javítja az energiahatékonyságot.

 

Fűtési és használati melegvíz (HMV) rendszer automatizálása
A fűtési és HMV rendszerek teljes körű automatizálása, amely jelentős energia-megtakarítást eredményez. Mindemellett bevezettük a hidegvizes takarítást, ami jelentősen csökkenti az energia fogyasztást és javítja a szennyvíz telep működését.

 

Energiagazdálkodási rendszer (EMS) és épületautomatizálási rendszer (BMS) telepítése
A Siemens Desigo CC felügyeleti szoftver integrálása, amely lehetővé teszi az energia- és anyagfelhasználás pontos monitorozását. Több mint 500 fizikai és 3 000 buszos adatpont beépítése a rendszerbe.

 

Villamos energia, földgáz és szennyvíz fogyasztásmérők és egyéb mérőeszközök telepítése:
Körülbelül 70 villamos energia fogyasztásmérő, valamint 30 vízóra, hőmennyiségmérő és fogyasztónkénti gázóra távadóval telepítése a fogyasztás időarányos rögzítése érdekében.
Szennyvíz kibocsájtás monitorozása.

 

Adatgyűjtés és -elemzés automatizálása
A gyűjtött adatok automatikus mentése és elemzése, amely lehetővé teszi a költséghatékony működést és gyors reakciót az energiaárak változásaira.

 

Felhasználóbarát interfész kialakítása
Érintőképernyős HMI panelek telepítése az automatizált elosztószekrények ajtajaira, amelyek lehetővé teszik a műszaki személyzet számára a rendszer egyszerű kezelését és az azonnali hibaelhárítást.

Folyamatok hőenergia visszanyerése és melléktermékek hasznosítása
Az energiahatékony technológiák integrálása, amelyek elősegítik a gyártás során termelődő hő visszanyerését és a melléktermékek energetikai hasznosítását.

Tamási Hús Kft. – Innovatív üzemi fejlesztések 2024.:

Letölthető dokumentumok:

Karbonlábnyom oklevél

Environmental and Social Governance

 

Fenntarthatósági politika

Zöld Projektek

Tamási-Hús Kft. a termeléshez kapcsololódó karbonsemlegesítés során nemzetközi zöld projektekben vesz részt. A vállalat részletes zöld projekt portfóliójáról és a tevékenységek megvalósulásáról rendszeresen beszámolunk.