Baconös-parmezános corn dog

2022.08.15

A corn dog egy amerikai nassolnivaló. A bernereket pálcákra vagy nyársra húzzuk, és kukoricás palacsintatésztába mártjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A házi készítésű corn dog igazán különleges csemege. Tökéletes uzsonna egy vidám gyerekseregnek vagy vacsira a családnak, de egy kerti partin is nagy sikernek örvendene. Meg fogtok lepődni, milyen egyszerű elkészíteni, az év bármely szakában, amikor csak megkívánjátok. Mi parmezánnal turbóztuk fel a tésztát és baconbe göngyölt sajtos virsliket mártottunk bele.

 

Hozzávalók:

    • 300 g virsli (6 db Gierlinger’s Berner baconbe göngyölt sajtos virsli)
    • 1 db tojás
    • 180 ml tej
    • 70 g kukoricaliszt
    • 70 g finomliszt
    • 2 ek cukor
    • 1 tk cayenne bors
    • 1 tk só
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 40 g parmezán sajt (reszelve)
    • 6 ek ketchup (tálaláshoz)
    • 6 ek mustár (tálaláshoz)