Gierlinger felvágottak – itt a Nosalty termékteszt!

2022.05.25

Álljunk egy hatalmas hipermarket hűtőpultja vagy a kis helyi hentes felvágottkínálata előtt, a jó minőségű, ízletes és jó áron kapható szeletelt hústermékek között nehéz fellelni a tökéletes szendvicsbevalót. Mi most találtunk három olyan felvágottat, ami garantáltan ízletesebbé teszi majd a reggeliket és az uzsonnákat is!

Mitől lesz egy felvágott jó felvágott? Legyen szó sonkákról, szalámikról, szalonna- vagy kolbászfélékről, a jó minőségű hús felhasználása és a kifinomult fűszerezés mind elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember elégedett legyen a kiválasztott termékkel.

Reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára egyaránt szívesen fogyasztunk felvágottakat, a téliszalámitól kezdve a cserkészkolbászon át a tarjákig, karajokig és a zala felvágottakig több tucatnyi hústermék áll a rendelkezésünkre, amit érdemes kipróbálni. A Nosalty szerkesztőségében most három prémium kategóriás felvágottat próbáltunk ki a Gierlinger kínálatából, amelyet meleg szívvel ajánlunk bárkinek, aki biztos minőségre és finom ízekre vágyik.

Irány Bécs, de most nem a virsliért megyünk!

A bécsi felvágottak valahogy eltűnnek a hústermékek széles kínálatában, azt is mondhatnánk, hogy sokkal több figyelmet és megbecsülést érdemelnének ezek a finomságok, legalábbis ha a Gierlinger bécsi felvágottjából indulunk ki.

A gyönyörűen vöröslő, bükkfával füstölt mozaikos húskészítmény már magában is igazi csemege, ezt bizonyítja, hogy a csomag fele már rögtön a felnyitás után, még a szendvicsek lefotózása előtt elfogyott. A felvágott nem tolakodóan fűszeres, minden ízében kellemes és nagyon jó állagú, vékonyra szeletelt, olyasfajta szalámiféle, amit az idősebb korosztály és a gyerekek is imádnak. Mi egy csírákkal teli zöldséges bagelben próbáltuk ki a több mint 70% sertéshúsból készült terméket, azt pedig már talán nem is kell ecsetelnünk, milyen hamar fogyott el a 100 grammos csomag 4 ember között.

Ezt a felvágottat azoknak ajánljuk, akik már kicsit unják a sonkákat, de éppen könnyebb falatokra vágynak egy jó szárazkolbásznál vagy téliszaláminál. Aki a kettő között keresi a megoldást, az ezt a terméket imádni fogja.

Egy igazi klasszikus

Alig múlt el a húsvét, a hatalmas füstölt sonkák és tarják, karajok aranykora, egy hónappal az ünnep után már megújult erővel sikerült élveznünk a Gierlinger füstölt, főtt tarjájának kellemesen sós ízét. A vajpuha hús csak úgy elolvad a szájban, a vékony, zsíros részek abszolút nem zavaróak sőt, csak még finomabbá és élvezetesebbé tesznek minden falatot, ez a felvágott vaj, vajkrém, de bármilyen más sós kence nélkül is megállná a helyét egy szendvicsben!

A tarjából készült felvágottak esetében nem könnyű a választás, hiszen legyen szó akár előrecsomagolt termékekről, akár húspultban szeletelt füstölt tarjákról, bizony könnyű abba a csapdába esni, hogy az elsőre kívánatosnak tűnő húsok túl zsírosak, vagy éppen túl vastagok, de olyan is megesett már szerkesztőségünkben valakivel, hogy az előre csomagolt termék állagra gumisabb volt. A csaknem színhúsból (a leírás alapján 94 százalékban sertéshúsból) készült termék több tesztelőnk szerint is az egyik legfinomabb tarja volt, amit valaha kóstoltak.

Minden király, ha jó a karaj

Harmadik és egyben utolsó tesztalanyunk nem más, mint a Gierlinger füstölt, főtt karaja volt. Ha sonkákról van szó, szeretjük az enyhén sós, kellemesen szaftos hússzeleteket, melyeknél szépen látszódnak a színhúson feltűnő, hajszálnál is vékonyabb redők. Ha ilyen terméket találunk, akkor biztosan nem silány minőségű termékkel van dolgunk. Amit már most leszögezhetünk, az az, hogy ez a felvágott igazi kedvenc lett.

Ha olyan húskészítményt szeretnél, amit a gyerekek is kérdés nélkül szeretnek és megesznek, akkor ez a karaj a legjobb választás. A hússzeletek optimális méretüknek köszönhetőn jól pakolhatóak zsemlébe és kiflibe is, szaftosak és kellemesen sósak, erre még a válogatósabb gyerekek sem tudnak nemet mondani egy kiváló reggeli vagy uzsonna esetében. Négy tesztelőnk közül négy egészen biztosan újra ki fogja próbálni a Gierlinger füstölt, főtt karaját.

Végeredmény

Bár ezúttal nem dolgunk egyetlen nyertest hirdetni, a Gierlinger kipróbált termékeinek esetében nehéz lenne a dolgunk, hiszen mindhárom letesztelt termék olyan ízélményt adott, amelyet bármikor máskor is szívesen élveznénk. Magas hústartalom, kellemes fűszerezés és optimális kalóriaszám mindhárom felvágott esetében. Nekünk ennél több nem kell ahhoz, hogy egyszerre három első helyezettet hirdessünk a legfinomabb felvágottak kategóriájában.