A cobbsaláta egy friss és gazdag, tipikusan amerikai főétel. Legfőbb összetevői jellemzően az apróra vágott salátafélék (jégsaláta, endívia és római saláta), a koktélparadicsom, a ropogósra sült szalonna, a pirított csirkemellcsíkok, a szeletelt kemény tojás, az avokádó, a lilahagyma és a lágy kék sajt. Természetesen öntet is kerül rá, amit mellé szervíroznak, majd az egészet megszórják friss snidlinggel vagy petrezselyemmel. Szintén fontos, hogy a falatnyi hozzávalókat egy nagy tányérra helyezik csinos kis sorokba. Íme a mi gyors és csodás cobbsalátánk, néhány apró kiegészítéssel!
Hozzávalók:
- 100 g salátalevél
- 300 g csirkemellfilé
- 1 ek olasz fűszerkeverék
- 1 ek fokhagymapor
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 200 g bacon (Gierlinger’s Prémium Bacon)
- 100 kg koktélparadicsom
- 100 g apró uborka
- 1 db avokádó (nagy)
- 1 közepes fej lilahagyma
- 60 g csemegekukorica (3 evőkanál)
- 100 g kéksajt
- 1 közepes db cikória (vagy endívia)
- 4 db főtt tojás (10 perce kemény tojás)
- 100 g joghurt
- 1 ízlés szerint petrezselyem (vagy snidling)