A corn dog egy amerikai nassolnivaló. A bernereket pálcákra vagy nyársra húzzuk, és kukoricás palacsintatésztába mártjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A házi készítésű corn dog igazán különleges csemege. Tökéletes uzsonna egy vidám gyerekseregnek vagy vacsira a családnak, de egy kerti partin is nagy sikernek örvendene. Meg fogtok lepődni, milyen egyszerű elkészíteni, az év bármely szakában, amikor csak megkívánjátok. Mi parmezánnal turbóztuk fel a tésztát és baconbe göngyölt sajtos virsliket mártottunk bele.
Hozzávalók:
- 300 g virsli (6 db Gierlinger’s Berner baconbe göngyölt sajtos virsli)
- 1 db tojás
- 180 ml tej
- 70 g kukoricaliszt
- 70 g finomliszt
- 2 ek cukor
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk só
- 0.5 csomag sütőpor
- 40 g parmezán sajt (reszelve)
- 6 ek ketchup (tálaláshoz)
- 6 ek mustár (tálaláshoz)