Pogácsa, muffin, palacsinta és quiche, amiket a bacon tesz ellenállhatatlanná

2021.08.5

A baconről a legtöbben a hamburgerre vagy az angol reggelire gondolnak, esetleg a baconbe tekert májra, csirkemellre, ám a sült császárszalonna olyan kombinációkban is jó szereplő, amelyeket eddig csak sajttal vagy édes változatban próbáltunk.

Hagyományos ételek, kis extrával

Ha vendégeket vársz és pogácsával szeretnéd megkínálni őket, azt is elkészítheted baconnel. A recept nem ördöngösség: a túrós, 60 dekányi lisztből készült pogácsatésztához 20 dkg-nyi, apró kockára vágott, előre megpirított bacont teszünk, a tésztát a szokásos módon megkelesztjük, majd kisütjük. (Teljes recept)

Ha a sós tésztáknál maradunk, a quiche-eket is feldobhatod baconnal, akár a szeletelt, akár a kockázott változatával. Ha az előbbit választod, érdemes a nyers pitetésztára fektetni őket, majd erre jöhet a quiche tölteléke, legyen az spárgás, spenótos, négysajtos vagy húsos. Ha a kockázott változat mellett döntenél inkább, pirítás után egyszerűen csak keverd bele a quiche töltelékébe, és voilá, sütés után kész is az isteni étel!

Édes ételek, sós változatban

Mivel muffinból is létezik sós változat, méghozzá rengeteg, nem árt megjegyezni, hogy itt is van baconös opció. Az egyszerű sós muffin alaptésztát játszi könnyedséggel feldobhatod egy kis túróval, kaporral és baconnel, de társíthatod akár füstölt vagy márvány sajttal is. Ha pedig egy kissé rendhagyóbb baconös muffinreceptre vágysz, olyat is mutatunk.

Még mindig nem fogytunk ki az ötletekből: a bacon még a palacsinta egyik alapanyagaként is megállja a helyét. Itt elsősorban az amerikai, kisebb és vaskosabb palacsintára gondolunk, aminek sós változatában a tészájába is beleszórhatjuk a kockázott bacont, de akár egy édes tésztájú pancake mellé is eheted a megpirított baconszeleteket. Ha hirtelen nem áll össze a fejedben a kép, itt egy recept hozzá.