Peter Schulze, a Gierlinger Holding ügyvezetője, Sándorné Rozinger Mária ügyvezető, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Süli János országgyűlési képviselő adta át a Tamási-Hús Kft. új beruházását

2022.10.24

A Tamási-Hús Kft, a prémium minőségű bacon termékek gyártója 14 milliárd forintos beruházást valósított meg Tamásiban, amelyhez a magyar kormány 3,5 milliárd támogatást nyújtott. A bővítés eredményeképpen innovatív termelési megoldásokkal és 255 új munkahellyel bővült a gyártókapacitás.

A cég által alkalmazott teflonos eljárás egyedülálló, nemzetközi szinten is versenyképes magas minőségű termék gyártását teszi lehetővé. A vállalat a 2018–2022-es időszakban három beruházásban összesen 14,096 milliárd forint értékű kapacitásbővítést valósított meg. A fejlesztés során új üzemet- és raktárépületet hoztak létre, valamint beszereztek új baconszeletelő- és sütő gépsorokat, szalonnaprést, anyagmozgató gépeket és levegőtisztító berendezéseket. A kapacitásbővítések eredményeképp a szeletelt bacontermékek kibocsátása 120 százalékkal, a sült bacontermékeké 100 százalékkal nő. A fejlesztések hatására csökken az üzem környezeti terhelésének mértéke.

 

A beruházások ünnepélyes átadására 2022. október 21-én került sor, Tamásiban, ahol Sándorné Rozinger Mária a Tamási-Hús Kft. ügyvezetője és Peter Schulcze, a Gierlinger Holding ügyvezetője fogadta a Külügyminisztert és bemutatta a fejlesztés eredményeit, majd Süli Jánossal a térség országgyűlési képviselőjével közösen átvágtak a beruházás átadást jelképező szalagot.

A Külügyminiszter beszédében elmondta, hogy a kormány nagyra becsüli azokat a beruházásokat, amelyek a magyar élelmiszeripar technológiai színvonalát emelik és a Gierlinger Holding beruházása Tamásiban is ebbe a kategóriába esik. „Büszkék vagyunk rá, hogy Ausztria egyik legnagyobb húsipari vállalata újra Magyarországon hajtott végre beruházást, büszkék vagyunk arra, hogy a Gierlinger csoport öt üzeméből az egyik itt van Magyarországon, Tamásiban” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.